Naar Vacatures

7 zinnen die developers nooit meer willen horen

Elise Westhof
3 min.
LinkedIn
WhatsApp
7 zinnen die developers nooit meer willen horen

Veel bedrijven hebben zowel developers als non-developers in dienst en vaak leidt dit tot erg succesvolle resultaten. Development ontwikkelt en marketing brengt het aan de man; samen als een geoliede machine. Maar soms liggen de werelden van developers en hun non-developer-collega’s mijlenver uit elkaar. Hoe je weet dat jullie niet altijd op één lijn zitten? Als je de volgende zinnen wel eens hebt gehoord van je collega’s kun je ervan uitgaan dat jullie duidelijk elkaars vakgebied nog niet helemaal begrijpen.

“Deze aanpassing is toch in vijf minuutjes gefikst?”

Tja, als je geluk hebt is dit inderdaad het geval. Maar jouw ervaring leert dat dit lang niet altijd zo is. Sterker nog, de kans dat de aanpassing inderdaad gefikst is in vijf minuten is erg klein. Wel fijn dat de marketingmanager het blijkbaar allemaal al in de planning heeft meegenomen en jou vertelt hoe lang dit zal duren.

“Laten we er even een meeting voor inplannen.”

Je weet niet waarom je collega’s zo’n obsessie hebben met meetings maar je bent er vrijwel altijd de dupe van. Zit je net lekker in je flow – meeting! Heb je eindelijk tijd om te werken aan dat project wat al weken is blijven liggen – meeting! Af en toe is een meeting echt wel belangrijk en nuttig maar het kan ook te ver gaan.

“Ik weet dat ik geen developer ben, maar ….”

Nee, stop maar gewoon. Waarschijnlijk is alles wat na deze ‘maar’ gaat komen niet relevant voor waar je op dit moment mee bezig bent. Toch gebeurt het maar al te vaak dat één van je marketingcollega’s graag even komt uitleggen dat hij afgelopen weekend van zijn neefje heeft gehoord dat dat ene framework echt ‘de bom’ is, dus dat jij dat waarschijnlijk ook maar moet gaan gebruiken.

“We hebben jouw input niet nodig, je bent nu eenmaal niet zo creatief.”

Het feit dat je dag in dag uit op de meest onmogelijke manieren probeert om systemen goed te laten werken wordt hierbij even niet meegenomen. De ideeën voor nieuwe implementaties die wel eens zouden kunnen zorgen voor hele grote successen worden weggezet als ‘technisch inzicht’. En de manieren waarop je from scratch dingen bouwt wordt blijkbaar ook niet als creatief proces gezien.

“We weten nog niet precies wat het wordt, maar je kunt gewoon alvast beginnen met bouwen.”

Flexibiliteit is één, onmenselijke superkrachten is een tweede. Deze zin beroept zich duidelijk op het laatste. Waarschijnlijk krijg je over een paar weken ook te horen dat het ‘toch niet is wat ze in gedachten hadden’. Heel fijn.

“Ik weet dat je er al een jaar aan werkt, maar we schrappen het project.”

De struggle. Je stopt je hart en ziel in dit project, zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes gestroomlijnd is en bent bijna klaar. En dan gaat de stekker eruit. Eeuwig zonde maar voor veel developers toch echt vaak far too real.

“De klant wil dat dit ook op IE 6 draait.”

Laten we hier maar gewoon niet aan beginnen…

Nog toevoegingen?

Ook jij hebt vast wel eens een opmerking gekregen van een collega die de plank volledig missloeg. Laat het ons weten!

Tags: Developers,
Van Lanschot Kempen
Van Lanschot Kempen is een gespecialiseerde en onafhankelijke wealth manager die zich richt op het behoud en de opbouw van vermogen op een duurzame manier, zowel voor hun klanten als voor de samenleving. Met onze Digital & Technology afdelingen bouwen wij aan een world-class wealth management technology platform.
In onze zoektocht naar een Data Engineer heeft Van Lanschot Kempen samengewerkt met Jonah Ouwejan van JouwICTvacature. De no-nonsense mentaliteit, kennis van de markt en persoonlijke aanpak van Jonah had als resultaat dat we op korte termijn meerdere geschikte kandidaten konden spreken en de rol in konden vullen. De proactieve werkwijze van Jonah in samenwerking met Van Lanschot Kempen past goed bij ons eigen recruitmentproces en is fijn voor kandidaten. Ik kan iedereen aanbevelen JouwICTvacature en Jonah samen te werken!
Stefan Karg - Digital Recruiter - Consultant Talent Attraction & Development
Categorieën
home pagina